Jdi na obsah Jdi na menu

1.ročník Memoriálu Zdeňka Vojíře 19.3.2017

Příbramští házenkáři pomáhali dětem bez domova

V letošním roce vzpomínají členové házenkářského oddílu TJ. Spartak Příbram 10 let od úmrtí dlouholetého předsedy ing. Zdenka Vojíře. Jako vzpomínku na tohoto významného člena oddílu uspořádal 19. 3. oddíl za podpory finanční podpory Města Příbram 1. ročník Memoriálu ing. Zdenka Vojíře v házené mladších žáků- Turnaje se zúčastnilo 8 týmů. Tyto týmy byly rozděleny do dvou základních skupin. Ve skupině A nastoupily týmy HK Spartak Ústí nad Labem, HK Rokycany, TJ Spartak Příbram a Sokol Bělá pod Bezdězem. Ve skupině B nastoupily týmy Sokol Šťáhlavy, Lokomotiva České Budějovice, Jiskra Zruč nad Sázavou a HK Chomutov. Do turnaje příbramští vstoupili utkáním s HK Rokycany. Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, žádný z týmů nevedl o více než jednu branku. Příbramští se v závěru utkání ujali vedení díky svému nejlepšímu střelci Ondřeji Pekárkovi, jemuž zvládl sekundovat pouze jeho mladší bratr Bořek. Bohužel o toto vedení chybou v rozehrávce po ubráněném útoku rokycanských přišli. Utkání skončilo zaslouženou remízou 7 : 7. Do svého druhého utkání na turnaji proti Sokolu Bělá pod Bezdězem příbramští nastupovali v roli favorita. Avšak v úvodu utkání bylo jasné, že jim tato role nesluší. Až teprve v polovině utkání soupeře přetlačili. I v tomto utkání se na straně příbramských výrazněji prosadili pouze dva střelci. K brankám lídra týmu Ondřeje Pekárka se přidala místo jeho bratra Amálie Fišerová. Tito dva střelci proměnili toto utkání v exhibici příbramských a dovedli utkání k vítězství 12 : 3. V posledním utkání základní skupiny byl soupeřem domácích pozdější vítěz skupiny A TJ Spartak Ústí nad Labem. V utkání dvou Spartaků od úvodu táhl za kratší konec ten příbramský, především protože k Pekárkovi se nikdo další výrazněji nepřipojil a i přesto, že příbramská obrana vedená Macháčkem v brance pracovala dobře, nebyla schopna vyrovnat výpadek v útoku. V konečném účtování, tak příbramští tomuto soupeři podlehli o dvě branky 10 : 8.

Na základní skupinu navázaly čtvrtfinálové zápasy, které rozdělily týmy do skupin o vítězství a o páté místo. Čtvrtfinále proti sobě postavilo první tymy proti čtvrtým a druhé týmy proti třetím. Tato porážka spolu s vítězstvím Rokycan nad Bělou pod Bezdězem 11 : 1 vedlo k tomu, že Příbram obsadila třetí místo ve skupině, které jí určilo za soupeře ve čtvrtfinále TJ Lokomotiva České Budějovice. Příbramští opět nezvládli úvod utkání a pustili tak budějovické do výrazného vedení. Navíc se v útoku k Pekárkovi v úspěšném zakončení nikdo nepřidal a tak utkání skončilo jednoznačným vítězstvím Lokomotivy České Budějovice 12 : 6. Dalšími dvojicemi byly Ústí nad Labem - Chomutov 10 : 3, Rokycany – Zruč nad Sázavou 11 : 3, Šťáhlavy – Bělá pod Bezdězem 20 : 1. Porážka od Českých Budějovic poslala příbramské do bojů o páté až osmé místo, kde jejich soupeřem byl tým z Chomutova. Toto utkání bylo od úvodních minut vyrovnané, příbramští se dostali do vedení až v závěru. O toto vedení příbramští přišli 5 vteřin před koncem utkáním, kdy chomutovští proměnili sedmimetrový hod. O vítězi utkání a postupujícím do utkání o páté místo museli rozhodnout sedmimetrové hody. V této činnosti příbramské podržel Macháček v brance a Pekárek proměněním svého sedmimetrového hodu poslal příbramské do utkání o páté místo. Soupeřem příbramských se stala Zruč nad Sázavou, která vyhrála nad Bělou pod Bezdězem 10:4. Semifinálová utkání skončila vítězstvím lépe postavených týmů po základních skupinách, Ústí nad Labem – České Budějovice 5 : 3 a Šťáhlavy – Rokycany 14 : 2-.

Do utkání o páté místo vstoupili příbramští s respektem ke Zruči. Průběh utkání byl podobný utkání s Českými Budějovicemi , opět se na straně příbramských prosadil pouze Ondřej Pekárek, který konto soupeře zatížil 6 brankami. Příbramští podlehli Zruči 12 : 6. V malém finále o třetí místo zvítězily České Budějovice nad Rokycany 9: 4. Finálově utkání mezi děvčaty z Ústí nad Labem a chlapci ze Šťáhlav bylo sice chudé na branky, skončilo 4 : 4, ale dramatických momentů ukázalo mnoho. Hlavním trumfem děvčat z Ústí byla jejich brankářka ( hráčka č.6 )…Sůrová ?............., která byla vyhlášena nejlepší brankářkou turnaje. O vítězství děvčat v turnaji rozhodla svým výkonem nejlepší hráčka turnaje Schuellerová. Nejlepším střelcem turnaje se stal Ondřej Pekárek z domácího Spartaku Příbram, který nastřílel do branek soupeřů úctyhodných 32 gólů.

Naše sestava a střelci:

Vaďurová 1, Macháček - Pekárek O. 32, Štětka, Wimmer 1, Semorád, Bartoň, Pekárek B 6, Hefjuk 1, Lubasová, Fišerová 5., Říha

 

Celkové umístění na turnaji:

1. HK Spartak Ústí n. Labem

2. Sokol Šťáhlavy

3. TJ Lokomotiva České Budějovice

4. HK Rokycany

5. TJ Jiskra Zruč n. Sázavou

6. TJ Spartak Příbram

7. Bělá p. Bezdězem

8. HK Chomutov

 

V rámci turnaje proběhla ze strany TJ Spartak Příbram oddíl házené charitativní akce na pomoc Dětskému domovu Pepa. Tato akce probíhala ve dvou úrovních. V té první se oddíl zřekl dobrovolného vstupného, které bylo vybíráno s tím, že bude celé předáno dětskému domovu. K této částce byla přidána oddílem vybraná částka odpovídající desetinásobku počtu vstřelených branek příbramskými hráči. Celková částka předaná dětskému domovu Pepa činila 2.220,- Korun českých.