Jdi na obsah Jdi na menu

MEGAMINI Liberec 2016

MEGAMINI Liberec 2016

Tým minižáků oddílu házené TJ Spartak Příbram se ve dnech 17. - 19. června 2016 zúčastnil tradičního turnaje na severu Čech v Liberci. Tento turnaj je považován za největší v kategorii minižáků 6+1.Kvalitu turnaje podtrhuje jak účast nejlepších klubů v republice, tak i zájem ze zahraničí. Letošního turnaje se zúčastnilo 22 týmů z celé republiky a 2 týmy z Německa.

Turnaj se hrál na 4 základní skupiny, po niž následovaly 2 nadstavbové skupiny a dále čtvrtfinálová, semifinálová a finálová utkání. Jelikož se příbramským minižákům nepodařilo v prvním, ani ve druhém hracím dni vyhrát jediné utkání, skončil v základní skupině na posledním místě a třetí den hrál už jen utkání o celkové umístění. Nutno podotknout, že z dvanácti hráčů Příbrami, měli trenéři k dispozici pouze sedm hráčů patřících věkově do této kategorie. Zbytek týmu doplňovali hráči přípravky, kteří do té doby neměli vůbec žádné zkušenosti s hrou na klasickém velkém hřišti…Ale i přes tento hendikep se Příbramští až tak neztratily a ostudu rozhodně neudělali. Jeden z pilířů týmu dokonce skončil na krásném desátém místě v tabulce střelců turnaje.

Součástí turnaje byl i bohatý doprovodný program.V areálu ZŠ Dobiášova,kde te vše odehrávalo,bylo pro děti přepraveno na sobotní večer malování na obličej,opékání buřtů,skákací hrad atd. Po setmění na obloze rozzářil celý Liberec ohňostroj.

Celý turnaj hodnotíme, i přes zdánlivě neuspokojivé 24.místo , velmi pozitivně. Pro hráče postupující do starší věkové kategorie bylo velmi důležité sehrát zápasy s tak kvalitními soupeři, jako byla Dukla Praha, Loko Louny, Kutná Hora, Chodov Praha, Liberec Handball, Slavia VŠ Plzeň, Sokol Vršovice, Jablonec nad Nisou, Ústí nad Labem a OSV Zittau z Německa. Ti mladší zase ochutnali chuť velké házené a získali tak další impuls do dalších zápasů a turnajů. To celé jsme byly schopni absolvovat i díky finanční podpoře města Příbrami a rodičů, jakožto našich fanoušků po celou dobu turnaje.

Sestava: Šíp M., Pekárek B., Wimmer A., Fišerová A., Kolářová K., Lubasová T., Říha J., Krejčík D., Bartoň A., Hefjuk P., Hofmann J. a Hofmannová E.